14. SURETUL - ADIJAT (100)

(11 ajete)

Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit të madh!

 

1. Betohem në vrapuesit e shpejtë (kuajt) që hingëllijnë,

2. e që me thundrat e tyre nxjerrin xixëllima zjarri nga gurët,

3. dhe të cilët vërsulen herët në agim,

4. e me të (vërsulje) atëherë çojnë pluhur,

5. dhe ashtu hidhen në mesin e grumbullit (të armikut),

6. vërtet, njeriu është përbuzës ndaj Zotit të vet!

7. Edhe vetë është dëshmues i asaj (përbuzjeje).

8. Dhe ai është që shumë e do pasurinë.

9. A nuk e di ai, se kur të nxirret çka është në varreza?

10. Dhe të tubohet (të dalë në shesh) ajo që ishte në gjokse.

11. E atë ditë, pa dyshim Zoti i tyre është i Njohur hollësisht për punën e tyre!